Er du ny i eSangha? Så vil du måske have glæde af denne introduktion.

For mange kan det virke lidt uoverskueligt at finde ud af hvor man skal begynde, når man kommer her til eSangha. Typisk har man enten været omkring på internettet og har læst lidt af hvert, eller også har man besøgt forskellige buddhistiske grupper og lært en smule om meditation. Uanset hvad, så kan ’buddhismen’ (som abstrakt samlekategori) virke overvældende når man kigger ind udefra, og det gælder selvfølgelig også vores eSangha. Derfor har vi lavet en slags brugsanvisning til dem der er interesseret i at lære os nærmere at kende.

 

Hondoen – vores meditations hal

I hondoen kan du meditere alene eller sammen med andre. En hondo er et ’helligt rum’, og er det sted i et tempel hvor man almindeligvis sidder meditation, laver ceremonier mm. I vores virtuelle hondo kan du gå ind og sætte dig, uanset hvor du er.

Der er links til et par forskellige guidede meditationer, som du kan bruge hvis du har lyst. Meditationerne har forskellig varighed og tema, men fælles for dem er, at de går i gang når du trykker på start-pilen ud for dem.

Før du første gang du sætter dig i vores hondo, vil du måske have glæde af at læse denne tekst. Den beskriver i store træk hvordan du kan bruge stedet, og giver et par gode råd med på vejen.

Buddhistisk bibliotek

Vi har også et buddhistisk bibliotek. Her finder du et væld af artikler, oversættelser, ceremonielle tekster og meget andet. Vi har opdelt vores tekster i forskellige kategorier, men der er også mulighed for at søge specifikt på emner der interesserer dig.

 

Find os på FaceBook – til samtaler om buddhisme og meditation

Du kan melde dig ind i vores FaceBook gruppe; det er vores virtuelle mødested, hvor alle er meget velkomne. Du kan dele dine meditationer, stille spørgsmål og deltage i diskussioner om buddhistiske emner.  Du kan også fortælle om dine oplevelser, og  komme med dine forslag til kommende arrangementer rundt omkring i landet. Hvis du er faldet over en god bog, har set en spændende film, eller fundet en brugbar internet-ressource, er det her du kan dele det med os andre. Vi vil også annoncere vores aktiviteter rundt omkring i landet, men det er ikke nødvendigvis alle aktiviteter der annonceres her, så hvis du har særlig interesse for en specifik lokalgruppe, er det en god ide at tjekke dens aktiviteter inde på www.tendai.dk.

 

 

Buddhistisk teori og praksis for nybegynderen

Vi tilbyder mange forskellige praksisformer og meditationer, men det er udelukkende for at hver enkelt kan finde den form, der passer dem bedst. Til at begynde med kan det være en god ide at holde sig til de helt grundlæggende meditationer – så kan du altid senere finde ud af, om du har lyst til at lære nogen af de andre former (som bl.a. inkluderer gående meditation, sang, recitation, kalligrafi og meget andet). Du kan finde en række introduktionsartikler i biblioteket:

Shikan er en artikel som kort forklarer hvordan man laver en shikanmeditation, som er den mest grundlæggende form for meditation.

Filosofien bag Tendai er en (meget kort) artikel om den filosofiske baggrund for shikanmeditation.

Som generelt begynderstudie vil vi anbefale at du følger et eller flere af de gratis online kurser som man kan tilmelde sig på eSanghas forside – der bliver du ledet igennem den grundlæggende buddhisme, og det kan måske give en ide om, hvilke aspekter du eventuelt kunne tænke dig at gå i dybden med.

Og husk så endelig: vi er her for at hjælpe hinanden. Hvis der opstår problemer af nogen slags, så SPØRG! Find os på FaceBook; der er garanteret en der kan hjælpe.

 

Denne artikel er en del af eSanghas bibliotek. Registrer dig gratis og uforpligtende på eSangha for at få adgang til alle artiklerne, og deltage i debatten.